Albul este culoarea perfecțiunii. Culoarea clarității și un amestec al tuturor celor trei culori naturale ale undelor de lungime în lumina soarelui: roșu, albastru și verde. Înțelesul său este puritatea, inocența, plinătatea și desăvârșirea. Nu încurajează emoțiile, ci deschide noi căi. Este culoarea noilor începuturi. Trezește deschidere, creștere, creativitate și întruchipează puritatea. Este culoarea protecției și a stimulentelor care oferă un sentiment de pace și liniște, confort și speranță. Creează un sentiment de ordine și eficiență. Albul conține un echilibru al tuturor culorilor spectrului, pentru a reprezenta caracteristicile pozitive și negative ale tuturor culorilor.

Caracteristica sa principală este egalitatea, ceea ce înseamnă corectitudine, neutralitate și independență. Albul oferă curățare interioară, curățarea gândurilor și emoțiilor noastre. Reîmprospătează și întărește întregul sistem energetic. Mulți oameni folosesc albul ca o amintire a tinereții și a inocenței, la vremurile în care viața era mai confortabilă și mai puțin complicată. Este utilizat pe scară largă în medicină, deoarece este un semn de puritate și eficiență. Prea mult alb este rece, izolat și gol face senzația de detașare și dezinteres. Este curat și imaculat. Caracteristicile pozitive ale culorii albe sunt inocența, puritatea, egalitatea, completitudinea, integritatea, simplitatea, perfecțiunea, puritatea.

În Egiptul antic și Roma antică, preotese purtau alb ca simbol al purității, iar romanii purtau o togă albă ca simbol al cetățeniei. În Evul Mediu și Renaștere, un unicorn alb simboliza castitatea și un sacrificiu. A fost culoarea regală a regilor Franței și a mișcării monarhiste care s-a opus bolșevicilor în timpul războiului civil rus (1917-1922). Templele grecești și romane au fost confruntate cu marmură albă, iar începând din secolul al XVIII-lea, odată cu apariția arhitecturii neoclasice, albul a devenit cea mai comună culoare a bisericilor noi, a capitolelor și a altor clădiri guvernamentale, în special în Statele Unite. De asemenea, a fost utilizat pe scară largă în arhitectura modernă a secolului XX ca simbol al modernității și simplității.

După Revoluția franceză, un alb mai auster a devenit cea mai la modă culoare din costumele pentru femei, care au fost modelate după ținutele Greciei antice și Romei republicane. Simbol al purității și curățeniei, albul este o culoare copleșitor de pozitivă. Descoperă secretele albului și insuflă calm și seninătate în ținutele tale.

Leave a Reply