Potrivit pentru ținute de gală, purtat de vedete pe covorul roșu, brâul din mătase este accesoriu cu aer aristocratic. Dacă îl porți corect vei atrage un soi de respect. Scopul brâului este acela de a acoperi în mod elegant talia, mascând locul de îmbinare a cămașii cu pantalonul, are efectul de a alungi și de a subția silueta. Brâul este mai potrivit și se așează mai bine purtat la o pereche de pantaloni cu talia înaltă.

Brâul își are originile în India anilor 1850, unde era purtat de către militarii britanici nu ca accesoriu formal, ci în completarea ținutelor de seară în care se lua masa. Inspirat din portul tradițional al indigenilor, care își împodobeau mijlocul cu o „sashe”, brâul a înlocuit rapid vestele purtate în mod uzual de către britanici.
După ce tuxedo-ul și-a făcut debutul în celebrul Tuxedo Park din New York, accesoriile concepute special pentru acest tip de costum au început să capete o tot mai mare atenție. Astăzi brâul este o piesa vestimentară versatilă purtată atât de bărbați cât și de femei, oferă ținutei rafinament și funcționalitate.

Paleta cromatică este foarte ofertantă, așa că poți opta pentru nuanțe intense, pastelate sau chiar pentru texturi luxuriante, cum ar fi Jaquard-ul. Roșul, de exemplu, este elegant și distins în timp ce printurile inedite dau o notă mai casual întregului look.

Brâul din mătase este simbolul distincției, fiind un accesoriu plin de rafinament și stil. Purtat, în general, la ținute cât se poate de elegante, acesta poate fi combinat cu smoking, sacou clasic, cu frac sau cu redingotă. 
La PRIVILEGE găsești Brâul Tuxedo din satin creat special pentru femeile îndrăznețe care au curajul și pot purta mândru un smoking.

Leave a Reply