Cașmirul este un material obținut din lâna caprelor de Cașmir. Este un material ușor, fin și în același timp puternic. Producția de lână de Cașmir este limitată la zona cuprinsă între Cașmirul indian, China și Mongolia.

Cașmirul este un material decadent, dar de asemenea moale, durabil și călduros. Lâna este colectată și provenită din caprele rare care trăiesc la altitudini înalte. Datorită rarității acestei specii de capre, a muncii intensive și a procesului de țesere, cașmirul este catalogat ca un material de lux.

Aceste capre sunt deosebite, datorită capacității lor de a rezista la temperaturi scăzute. Caprele pashmina și de cașmir constituie 0.5% din populația caprelor de pe pământ. Acest tip special de capre se simt în largul lor pe platourile friguroase ale munților.

Când vine vorba despre realizarea unui produs din cașmir, opțiunile sunt nelimitate. De cele mai multe ori, cașmirul poate fi folosit în confecționarea puloverelor, paltoanelor, fularelor sau a stofelor veritabile. Fibrele sale subțiri creează un material ușor, fin și incredibil de călduros, care asigură temperaturile potrivite în contact cu frigul. Fibra de cașmir este versatilă, durabilă și extrem de căutată.

Leave a Reply