Din 1938 Scabal oferă cele mai bune țesături de croitorie croitorilor și producătorilor de confecții la nivel internațional. Stofa Scabal este țesută din cele mai fine materiale la moara sa de patrimoniu din Anglia.

Scabal, a fost fondat de Otto Hertz în 1938. Până în 1970, Scabal devenise o companie internațională cu mulți angajați în întreaga Europă. J.P. Thissen, cel mai apreciat asociat al lui Otto Hertz, a fost numit să conducă compania. Scabal este condus astăzi de fiul său Gregor Thissen, președinte executiv, și de Stefano Rivera, care s-a alăturat în 2013 ca CEO.

Otto Hertz


În timp ce Scabal este ferm o afacere de familie când vine vorba de proprietate, spiritul familial se extinde și la angajații companiei, la mediul de lucru și la oferta de produse, cel mai bun exemplu fiind Clubul de lână Scabal Noble.

Moara engleză de patrimoniu Scabal, situată în Huddersfield, casa fabricării tradiționale a pânzei englezești, a existat încă din secolul al XVI-lea. O mare majoritate a colecțiilor sunt încă țesute aici. La fel ca în cazul multor mori din Yorkshire, apa moale din zonă oferă pânzelor un finisaj fin recunoscut.

Timp de 80 de ani Scabal împletește pasiune direct în colecții, clienții pot recunoaște eforturile unui astfel de devotament. Echipele de designeri dedicați și maeștri țesători lucrează neobosit pentru a se asigura că Scabal rămâne la vârful inovației, păstrând în același timp moștenirea tradițiilor.

Scabal a adăugat o nouă dimensiune companiei în 1989, aducând serviciile unui atelier care confecționează articole de îmbrăcăminte personalizate. Reputația Scabal a fost de așa natură încât producătorii au început să comande pânze pentru a îmbrăca unele dintre cele mai iconice personaje din Hollywood și Broadway. Celebrul smoching al lui Vito Corleone, așa cum a fost purtat de Marlon Brando în The Godfather, și aproape fiecare dintre cele 70 de costume iconice ale lui Robert DeNiro în Casino, au fost realizate cu ajutorul lui Scabal.

Scabal caută întotdeauna să inoveze. Acesta este motivul pentru care compania a fost prima care a creat cartea de grup și a fost pionierul țesăturilor fine care au spart barierele Super 100, 120, 150 și 180. Folosind lână superfină de la fermele familiale de patrimoniu, Scabal conduce inovația în materie de țesături prin combinarea tehnicilor și materialelor tradiționale cu tehnologia modernă pentru ca generațiile viitoare să se bucure.

Leave a Reply