O țesătură nobilă precum cașmirul are o aparență deosebită și este foarte rafinată la atingere. Este una dintre textilele naturale cele mai luxoase și mai scumpe. Produsele realizate din lâna de cașmir sunt foarte delicate, moi și confortabile. Lâna din cașmir este obținută prin pieptănarea substratului de păr ale caprelor Kashmir. Această rasă extrem de rară trăiește în pădurile din China și Mongolia. Substratul părului de capră Kashmir este moale și des, astfel protejează perfect împotriva înghețului care scade la 40° C sub zero. Cașmirul se prelucrează prin pieptănarea substratului de păr în zilele de primăvară și vară, ulterior trece printr-un proces lung de prelucrare manuală.

Caprele sunt rezistente la fluctuațiile de temperatură. Sunt de dimensiuni medii, cu o greutate cuprinsă între 40-60 kg, cu un fir deschis de păr lung, relativ grosier, în timp ce partea de jos, extrem de apreciată și foarte căutată de industria textilă, este netedă, foarte moale și aproape mătăsoasă. Cea mai înaltă calitate este, în general, albă, deși există și tendințe brune, gri sau roșiatice.

Producătorii caută fibrele cu cel mai scăzut conținut de păr grosier și selectează doar așa numitul cașmir „alb pe alb”, care poate fi utilizat chiar și pentru țesăturile cu o culoare mai deschisă. Privilege selectează pentru tine numai țesăturile din cele mai pure fibre de la producători cu renume mondial.
Gama de eșarfe de cașmir Privilege este țesută din cele mai gingașe fibre, conferindu-le o textură mai ușoară decât aerul, perfectă pentru păstrarea căldurii și aspectului elegant în același timp. Iar paleta de culori cu siguranță te va cuceri.

Leave a Reply