La jumătatea secolului al XIX-lea, Giuseppe Barberis Canonico, în urma transformării introduse de revoluția industrială, a decis să crească producția, colaborând cu compania Maurizio Sella, care își automatizase deja procesele de producție. Mai târziu, fiul său, numit și Giuseppe, a urmărit să crească numărul de mașini pe care le folosea compania și a închiriat o fabrică de lână în Flecchia. Până la sfârșitul anilor 1800, compania folosea nu mai puțin de 800 de fusuri și 73 de cadre. Când au sosit primele cadre mecanice în 1868, toate activitățile de țesut, vopsire, periere și filetare erau concentrate în fabrica Pratrivero.

Între 1890 și 1906, fabrica a țesut automat, achiziționând cele mai bune cadre noi disponibile în Chemnitz (Saxonia). Noul secol a introdus o resursă nouă, prețioasă: electricitatea. Acest lucru a făcut posibil ca Giuseppe Barberis Canonico să înființeze o fabrică cu ciclu complet în Pratrivero în 1910.

Vânzările au continuat să crească, iar compania a inaugurat două noi fabrici în regiunea Triverese. Datorită calității ridicate a țesăturilor pe care le producea, compania a început să exporte cu succes în întreaga lume, nu numai în Europa, ci și în America, Britania și chiar China.

Parteneriatul dintre Oreste și Vitale, pe care s-a întemeiat producția, a luat sfârșit într-o perioadă istorică dificilă: o criză economică globală a zguduit piețele, iar în Italia (și în alte părți) fascismul împiedica libertatea antreprenorială pentru comercianții de lână. În ciuda acestor dificultăți și chiar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care a îndepărtat muncitorii, a redus energia electrică și a făcut dificilă găsirea pieselor de schimb pentru mașini și vopsele de lână, în 1936 s-a născut Vitale Barberis Canonico.

Datorită alegerilor strategice și a progreselor tehnologice care au îmbunătățit calitatea produselor, vânzările s-au dublat. Compania și-a consolidat imaginea de prestigiu pe piețele internaționale. În anii „miracolului economic” al Italiei, Vitale Barberis Canonico a înregistrat vânzări pentru o jumătate de miliard de lire.

O nouă generație a preluat comanda la conducerea companiei, ghidând-o în secolul XXI. Alessandro, Francesco și Lucia continuă să conducă legendara fabrică de lână astăzi.

În 2013 a marcat cea de-a 350-a aniversare a activităților fabricii de lână a companiei, permițându-i să devină membru al Les Hénokiens, o asociație internațională care reunește companii de familie care sunt active de cel puțin două secole. Vitale Barberis Canonico continuă să rămână fidel originilor sale și prin reînnoirea creativă în timp, nu încetează să se inspire din arhiva sa istorică, o distilare de excelență care inspiră prezentul și viitorul companiei.

Leave a Reply